AȘA AR TREBUI SĂ SE POARTE PĂRINȚII NORMALI

Amenințarea copiilor și a adolescenților din partea părinților, educatorilor, învățătorilor și profesorilor nu este soluția. De cele mai multe ori, după amenințarea verbală unii aplică bătaia. Acestea sunt gesturi animalice și condamnabile!

Copiii învață în primul rând de la părinți. Apoi de la cei din jur. Este posibil ca adolescenții să amenințe și ei. În acest caz copilului trebuie să i se explice, să inteleaga ca acesta este un comportament inacceptabil. Ce să punem în loc de amenințare? Explicații! Detaliate! Și copilul va înțelege.

Părinții trebuie să știe că prichindeii și adolescenții au calități. Da? Da!

Până acum lăudai pe alții și nu pe copilul tău? Cine ți-a spus că e bine așa? Îți ridiculizai copilul? De unde această libertate? Îi spuneai copilului că altul e mult mai bun decât el? Nu este nici inteligent și nu ține nici măcar de normalitate! Copiii și adolescenții trebuie încurajați în mod constant.


PENTRU SEMINARII ȘI DEZBATERI PE ACEASTĂ TEMĂ,

SCRIEȚI-NE ACUM LA CONTACT!


Mulți părinți nu iau în considerare aceste detalii și le cataloghează copilarii. Greșit! Ele sunt de fapt probleme serioase care isi vor pune amprenta în urmatorii ani de viata.

Mentalitatea Copilul e mic și nu gândește! dovedește că acel părinte nu vrea să fie cel puțin normal și să țină cont de niște legi minime de educație corectă, nu caracteriyate de amenințări și bătăi.

Se mai miră unii părinți că la maturitate copiii nu mai vor să discute cu ei? Un sfat pentru acești cetățeni este de a merge la psiholog. Acum.

Ca sa te crezi părinte model, înseamnă să ai ceva probleme. Poți fii, în cel mai bun caz, părinte care încearcă să fie un model pozitiv și se străduiește să facă toate lucrurile bine. Se străduiește. Lasă copilul și pe alții să spună cât ești de bun ca părinte.

de Cătălin Dupu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s