Poţi face faţă presiunii. Lupta cu izolarea

Carantina sau izolarea este deosebit de presantă pentru mulţi. Am scris despre aceasta încă de la începutul crizei. Pentru cine e presantă situația? Pentru oamenii care au intrat fără să vrea în şomaj, care nu văd orizontul prea roz, din contră. Lipsurile financiare şi lipsa ocupaţiei agravează situaţia. Frica de ceea ce va urma, de viitor, se amplifică şi rezultatele sunt negative. Cumpărăturile, facturile, ratele toate amplifică starea deloc favorabilă la nivel psihologic. Ştirile negative venite din Europa şi SUA despre acest subiect sunt dovada reacţiilor diverite şi nefericite ale unor oameni.

Populaţia care lucrează de acasă reacţionează la izolare mai bine, chiar şi-au format o rutină.

Oricât s-ar arăta oamenii de puternici, oricâte descoperiri am făcut şi indiferent de ce telefon inteligent ţinem în mână, suntem extrem de vulnerabili. Nu trebuie să vină fiinţe SF să ne distrugă, ajunge un COVID-19. Vulnerabili până la moarte.

Unii sunt laşi – Oamenii laşi sunt printre noi. Motivele şi le cunoaşte fiecare, dar când ajungi să faci rău altuia şi indirect ţie, nu mai vorbim de laşitate, ci de prostie. Laşi au fost mereu, în războiae, în comunism, în toate. Şi vom mai avea. Important este să îi recunoaşte, măcar.

Neascultarea – Lecţia aceasta e mare şi dureroasă, ca mai toate celelalte. Omul nu vrea să asculte, el le ştie pe tote. Ok, atunci să ne spună când ieim din situaţia de criză? Mediocritatea la noi şi nu numai este în plină dezvoltare. Bine, ea este îmbrăcată în haina ştiinţei totale, cu un praf de mă descurc eu peste blatul pufos şi degeaba. Mediocritatea iese la suprafaţă şi separă imediat lucrurile, pentru că oamenii educaţi nu vor sta niciodata să asculte vorba goală a pseudo-inteligenţilor subculturali. Vorbim de nescultare la multe nivele. Şi se leagă cu următoarea.

Ce este de făcut?

Pentru cine trece prin mari încercări, este necesară iniţiativa personală pozitivă îmbinată cu credinţa. Matei 21,21 scrie: Drept răspuns, Isus le-a zis: „Adevărat vă spun că, dacă veţi avea credinţă şi nu vă veţi îndoi, veţi face nu numai ce s-a făcut smochinului acestuia, ci , chiar dacă aţi zice muntelui acestuia: ‘Ridică-te de aici şi aruncă-te în mare’, se va face.

Pentru cine lucrează, 2 Cronici 19,9 spune: Şi iată poruncile pe care li le-a dat: „Voi să lucraţi în frica Domnului, cu credinţă şi curăţie de inimă.

de Cătălin Dupu

Textul poate fi preluat cu citarea sursei.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s