IMAGO DEI, IMAGINEA SFINTEI TREIMI DE LA SCRIPTURI LA REŢELELE DE SOCIALIZARE DIN ROMÂNIA

În Imago Dei, imaginea Sfintei Treimi, de la Scripturi la reţelele de socializare ne propunem a analiza impactul imaginii divine asupra fiinţei umane, pornind de la textele sacre şi oprindu-ne la paginile virtuale din perimetrul digital românesc. Avem credinţa că şi astăzi, manifestarea Imago Dei  înseamnă transformarea societății, aduce schimbarea reală a caracterului uman și metamorfozează comunicarea interumană.Lucrarea este o analiză a vieţii lui Isus Cristos – Imago Dei, comunicând aspectele ce ţin de modalităţile în care Imago Dei ni se descoperă în Persoana Mântuitorului. Cum era perceput Dumnezeu până la întruparea Fiului? Divinitatea se revelase omului în diferite forme, imagini, modalităţile de reprezentare fiind cunoscute în funcţie de locaţie, fiinţa umană cu care avea să interacţioneze şi, primordial, scopul şi planul suveran al lui Dumnezeu.Noua Media în relaţie cu Imago Dei. Noua Media – denumire care înglobează toate formele media ce relaționează exclusiv cu computerele, telefoanele inteligente, tabletele electronice și alte elemente ce țin de noua tehnologie digitală. Azi radical se schimbă şi variantele de a comunica mesajul Imago Dei, de aceea propunem în continuare zece modalităţi de a transmite relevant şi fondat Logosul în universul virtual.   

Universul on-line se împarte în diverse spaţii virtuale, mijloace rapide, consistente în informaţie şi eficiente în comunicarea digitală. Dintre acestea, pe lângă platformele reţelelor de socializare şi aplicaţiile digitale, mai fac parte clasicul site electronic şi blogul, asupra cărora se va opri analiza noastră în raport cu mesajul creştin.

Spaţiul digital a creat omului o lume paralelă, o lume a refugiului, a informaţiei, a imaginii, a căutării de răspunsuri, unele esenţiale. Astăzi cuvântul tehnologie este detronat de expresia era digitală, aproape totul fiind la o atingere de aplicaţie distanţă. Comunicarea digitală şi implicit cultura din mediul virtual influenţează radical vieţile noastre.

În vederea comunicării relevante a mesajului Imago Dei în domeniul Noua Media, celor dispuşi din mediul Bisericii le sunt necesare mai multe abilităţi, pregătirea corespunzătoare şi o echipă deschisă spre împlinirea acestui proiect, ce poate avea un impact neaşteptat, de aceea ultima parte a cercetării va evidenţia calităţile necesare comunicatorului în virtual pentru a transmite mesajul Imago Dei într-un mod relevant, biblic şi modern.  

Text din IMAGO DEI, IMAGINEA SFINTEI TREIMI DE LA SCRIPTURI LA REŢELELE DE SOCIALIZARE DIN ROMÂNIA de Cătălin Dupu

Poate fi preluat doar cu citarea sursei.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s