DE LA PALAT LA… NISTE OI

Privim şi azi la eroul biblic David. Suntem lăsaţi să observăm planul lui Dumnezeu de-a se apropia cei doi, Împăratul Saul și David. Mai întîi, Saul a fost muncit de un duh rău care venea de la Domnul.  – 1 Sam 16: 14

  Apoi, prin muzică, David reuşeşte să îl liniştească pe conducător.

  Şi când duhul trimis de Dumnezeu venea peste Saul, David lua arfa şi cânta cu mâna lui; Saul răsufla atunci mai uşor, se simţea uşurat, şi duhul cel rău pleca de la el. 1 Samuel 16: 23

  Talentul lui David este pus în valoare şi mai mult decât atât, avem de-a face cu o misiune îndeplinită. Fiecare dintre noi am primit daruri din partea Domnului, nu pentru a ne mândri cu ele, ci pentru a fi de folos celor de lângă noi.

  Nu trebuie să fugim nici de următorul adevăr. De la oi, David ajunge la palatul regelui. De unde? Cum? Prin recomandare. Şi recomandarea n-a fost creionată pompos, ca să dea bine, ci a fost una veridică.

În ce stare mă aflu eu acum? Cred că nu mai pot ieşi din situaţie? I-am spus Domnului necazul meu? Acum pot fi undeva în vale, la oi, dar El mă poate duce la palat. Sau dacă niciodată nu voi ajunge undeva sus-sus, din punct de vedere omenesc, Domnul mă va duce în Palatul Său Ceresc. Este promisiunea Sa!

  David a plecat de la Saul şi s-a întors la Betleem ca să pască oile tatălui său. 1 Samuel 17:15

  De la Palat, el se întoarce la îndeletnicirea de bază. De unde a plecat ştim bine. De la palat la turma de oi este o mare diferenţă. De ce oare a trebuit să facă această întoarcere? Ce are să ne spună nouă acest lucru? Poate până acum ne-am aflat într-o situaţie de viaţă foarte  bună. Salariu bun, venituri etc. dar lucrurile se schimbă. Sunt chiar atât de dramatice, precum în acest episod din viaţa lui David. Însă El ştia că a fost ales de Domnul şi cu toate acestea, a ajuns înapoi la oi.

De la loc de cinste putem fi conduși chiar de unde am plecat, dar este şi reversul, cum am văzut în versetul 23 din capitolul anterior.  

Trebuie să luptăm, să ne apărăm şi să învingem lupta aceasta cu Coronavirusul.

de Cătălin Dupu

Textul poate fi preluat doar cu citarea sursei.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s