Din China se pare că vine un vaccin. Şi Franţa spune ceva

E foarte posibil

Articol de Cătălin Dupu      

China anunţă o primă victorie în lupta cu pandemia de coronavirus. Anunţul a fost făcut de Ministerul Apărării din China. Primul vaccin a fost dezvoltat cu succes şi deja a fost testat pe om, au anunţat aceştia printr-o declaraţie, potrivit Agenţiei EFE. Cercetarea a avut un succes complet şi vaccinul va ajunge în curând în întreaga lume. Vaccinul, dezvoltat în conformitate cu standardele internaţionale şi reglementările locale poate fi supus producţiei pe o scară largă, sigură şi eficientă.

O altă veste bună e aceasta: un medicament folosit frecvent împotriva malariei a arătat semne de eficienţă în lupta împotriva noului coronavirus, a declarat, pentru AFP, Didier Raoult, directorul Institut Méditerranée Infection.

Premierul Ludovic Orban a anunțat în ședința de guvern de miercuri, că vor fi adoptate mai multe măsuri pentru sprijinirea economiei și a companiilor afectate de criză. În pachetul de măsuri se regăsește plata șomajului tehnic pentru angajații din companiile care și-au încetat activitatea, precum și injectarea de bani în economie.

Este nevoie de echilibru şi discernământ în aceste zile. Să rămânem calmi, să respectăm măsurile de siguranţă, să ne informăm numai din surse sigure. Sănătatea, viaţa, tuturor depinde de ce face fiecare, mai ales în aceste zile.

Grecia interzice concedierile, în perioada crizei COVID-19, și oferă 800 euro/lună angajaților care nu pot merge la lucru.

Multi angajați si antreprenori români se tem de recesiune și de faptul că vor rămâne fără loc de muncă si chiar afacere.

Secţia pentru judecători a CSM a luat o serie de măsuri, în urma decretului semnat de şeful statului privind instaurarea stării de urgenţă pe teritoriul României, stabilind că nu va fi împiedicată pronunţarea deciziilor în dosarele în care s-a dispus amânarea pronunţării.

Din păcate sunt şi indivizi total fără caracter care doar încearcă să producă bani profitând de situaţia critică şi provoacă mult trafic pe paginile de internet lor pentru a încasa mai mulţi bani din platformele de advertising.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s