Șocul prezentului, noua viață de zi cu zi

Screenshot_20200313-122528~2

Articol de Catalin Dupu

Foto – afiș film S. Kubrick

Filmele SF din anii 90 și 2000 devin azi realitate. Vom asista la niște schimbări structurale legate de viața omului în societate, în primul rând. Virtualul va avea un rol major, mult mai important decât a fost până acum. Practic digitalul va fi într-o proporție covârșitoare modul de viețuire.

Vor apărea noi modalități de soluționare a problemele și noi aplicații, dintre ele mai sophisticate și utile.

A nu se uita un lucru: sufletul omului nu poate exista real în virtual. Fără el și Creatorul nu se afla, pulsa nimic din ce este azi.

Șocul prezentului devine parte din noua viață de zi cu zi a fiecăruia. Următoarele domenii au avut parte de schimbări colosale și în continuare se vor adapta mileniului:

alimentația,  tehnologia, globalizarea, sistemele de comunicare, credințele și sistemele de gândire, revoluția financiară, managementul, industriile, rolul femeilor, relația cu copiii și drepturile adolescenților.

Un alt aspect care trebuie neapărat subliniat este acesta: timpul present va fi unul al testelor de tot felul. Multe idei care până acum existau doar în scenario, acum vor trece la pasul 2, testarea. Aproape tot timpul în situații de criză au existat experimente, unele deloc plăcute. Unele făcute în numele științei, dar ar putea fi catalogate simplu, din nefericire, în numele nebuniei, sau, mai precis, a prostiei fără margini. Păcat că au murit oameni.

Un alt subiect de care vom avea parte și mai pronunțat va fi controlul global. El deja există, numai că se va îmbunătăți. Teoretic lucrul e bun. Doar așa.

Cum ar trebui să facem față acestor lucruri, provocări considerabile?

Despre unele din aceste subiecte am scris în mai multe cărți și în special în romanul Dedal. El se poate comanda de aici   https://www.ujmag.ro/beletristica/dedal.

Grija față de copii nu trebuie uitată vreodată, de aceea pentru ei recomand cartea Copilarie la început de mileniu, care alături de Iubire și lumină se poate comanda de la pagina Cărți – Books.

Sfatul unei americance declarată vindecată de Coronavirus este acesta: Nu intrați în panică. Așa ne spune de mulți ani și Sfânta Carte prin Isus Cristos.

Șocul prezentului va fi o constantă, cu ceva magie, publicitate pozitivă și direcții de a trăi mai bine. Unii dintre noi. Pe Pământ mereu a existat o selecție nedreaptă.

*Textul poate fi publicat doar cu precizarea sursei.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s