Coronavirus – ce trebuie făcut

1201.jpg.8
Sursa foto – Vox
Simptomele infecției cu coronavirus seamănă mult cu cele ale unei banale răceli sau cu cele ale gripei – tuse, febră, durere în gât, dificultăți la respirație.
Numai persoanele care au călătorit în ultimele 14 zile în zone unde se înregistrează focare/îmbolnăviri de coronavirus sau care au intrat în contact cu persoane care au călătorit recent în astfel de zone sunt expuse la virus. Celelalte au răceală sau gripă.
95% dintre infecțiile cu coronavirus sunt forme ușoare și se tratează cu medicamentele administrate în mod normal în cazul infecțiilor respiratorii. Doar 5% sunt forme mai grave.
Nu trebuie mers direct la spital dacă aveţi simptome. Persoanele care au suspiciuni că ar fi putut intra în contact cu virusul și prezintă simptome nu trebuie să meargă singure la medic sau la camera de gardă a unui spital, riscând să transmită virusul. Trebuie sunat la numărul de urgență 112 sau la Direcția de Sănătate Publică din județul respectiv, iar de acolo vor fi ghidate ce pași trebuie să urmeze. Persoana suspectă este preluată de un echipaj medical, testată și izolată, dacă este cazul.
Evitați aglomerațiile, spălați-vă des pe mâini ( cel puţin 20 secunde! )și evitați să vă atingeți fața cu mâinile nespălate – sunt principalele recomandări ale medicilor în această perioadă, în condițiile în care în România este și epidemie de gripă sezonieră.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s