Liniştea căminului

Liniştea căminului nu poate fi egalată cu nimic. De ai linişte aici eşti calificat la fericirea în familie. Şi ea există. De nu, ajungi robul tuturor şi nu mai ştii ce-i împlinirea. Liniştea se construieşte, se câştigă, investeşti.

Liniştea se păstrează şi astfel ai siguranţa unui loc în care, indiferent ce apare în jur, tu ştii ce înseamnă să mergi acasă. Casa voastră.

Liniştea căminului asigură şi viaţa bună a comunităţii, a unei societăţi pierdute, de multe ori, în zbuciunul infernal al vieţii pământeşti.

Contrar aşteptărilor până şi rutina zilnică îşi are frumuseţea ei, dacă e condimentată cu detaliile care contează. Anumite lucruri sunt obligatorii şi pe unii doar această chestiune îi deranjează. Însă în viaţă multe lucruri sunt obligatorii – e doar o reamintire.

Sunt felurite moduri să condimentăm sănătos viaţa de familie, subiect care dă cu siguranţă titlul unei cărţi. Am să scriu despre această necesară condimentare.

Rutina realizată cu pasiune pentru gust şi pentru cei din jur, cu bucurie, dă alta valoare vieţii de zi cu zi.

Grija deosebită, aparte, manifestată numai din dragoste faţă de familie este una din cele mai bune investiţii pe care o putem realiza.     Beneficiile nu stau numai în dreptul celor care au parte de ea, ci şi în perimetrul celorlalţi şi, de multe ori, acestea se văd în ani de zile. Dar totul merita.

Multe familii au azi probleme pentru că părinţii nu au investit minimul necesar de afecţiune faţă de copiii lor. Afecţiunea este mai preţioasă decât banii.

Dragostea nu face rău niciodată.

#carticatalindupu  #romanuldedal

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s