Oamenii de caracter

in foto> Jimmy Carter, fost presedinte american

Oamenii de caracter sunt puţini. Un procentaj infim din mulţime. Nu sunt cei care se declară că au valori, ci le demonstrează natural. Nu sunt conduşi de ambiţii oarbe şi nici de realizări pe spatele altora. Oamenii de caracter ar fi uşor de observat – ei aduc cu modelul lor, Isus din Nazaret.

Sunt oameni de caracter şi nu trebuie deapărat să ne uităm în istorie să-i găsim, deşi acolo şad bine şi sunt un număr frumos, dar insuficient.

Unii dintre ei rar ies în mulţime şi este explicabil. Ar pierde timpul. Au altceva de făcut decât să se plimbe prin magazine, pozând că ar lua din fiecare câte ceva.

Clar lucru, caracterul se formează şi astfel, aceste suflete sunt rafinate, puţin enigmatice, vorbăreţe cu măsură şi viguroşi în gândire. Ce se fac oare oamenii care doar trag de fiare şi aceştia nu sunt instalatorii?

Oameni de caracter sunt astfel pentru ei şi pentru cine îi doreşte însă, în primul rând, nu pot fi altfel. Şi lumea asta mare, făcută mică, chipurile, de internet, are mare nevoie de ei. Aceştia sunt un alt soi de nobili. Titlul nu l-au moştenit, l-au cultivat.

#carticatalindupu #romanuldedal

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s