Cristina Ţopescu – 10 lucruri pe care ar trebui să nu le uităm la plecarea ei

credit foto hepta.ro

Sunt cel puţin 10 lucruri care ar trebui să nu le uităm şi să le învăţăm la plecarea spre veşnicie a jurnalistei Cristina Ţopescu.

Prietenia nu e o braşoavă. Prietenia nu e o joacă, prietenii adevăraţi sunt foarte puţini. prietenii falşi îi întâlnim la tot pasul, cei reali sunt cât degetele de la o mână, hai două, maxim.

Depresia este boala mileniului. Azi mai mult ca oricând, cineva poate să îţi zâmbească în faţă dar, de fapt, trece prin necazuri şi stări grave, dureroase, la limita suportabilului, din toate punctele de vedere.
Serviciul nu ar trebui să fie locul unde mergem, prestăm şi sănătate! Te foloseşti de om şi de la ora 18, ciao, ne vedem mâine la 8. Aceasta nu e umanitate. Din păcate, unele servicii au devenit locaţii unde doar se exploatează omul.
Câinii sunt suflete şi apropiaţii unor oameni. Da, îmi plac foarte mult. Dar să nu uităm că dacă lângă ea ar fi fost un prieten, o prietenă sau un copil, situaţia ar fi fost alta.
Familia ar trebuie să fie cel mai dorit lăcaş al omului. Dar unii nu au parte de aşa ceva, pentru că nu au avut părinţi decenţi, alţii au fost abuzaţi iar o altă parte nu şi-a cunoscut familia.
Colegii de sunt adevăraţi pot ajuta dacă văd că unul din colegii lor trece printr-un necaz. Se pare că românul a uitat perioada de dinainte de 1989 când se ajuta cu de toate, pentru că nu prea era mai nimic prin ţară.
Mama vitregă, subiect cam ocolit în presă, ar fi avut şi ea un rol în temperarea problemelor. Am lucrat şi eu în Televiziunea Română şi am văzut multe.
Adevărul trebuie spus. Eşti în necaz, spune. Suferi, vorbeşte. Ai necauzi, cineva te va ajuta, totuşi!
Trăim în Junglă. Da, una mai modernă, dar tot junglă e. Dreptatea aici o face cel puternic, nu cel abilitat. Într-o ţară civilizată un astfel de om ar fi avut un serviciu pe măsura lui.
Nu ne jucăm nici cu veșnicia. Fiecare vom avea parte de ea; acum să vedem, de cea bună sau cea rea. Ce bine că atât timp cât suntem în viaţă putem alege.
– Cătălin Dupu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s