MIRACOL SI FILMUL IUBIRE ŞI LUMINĂ

Premiera naţională a filmului Iubire şi lumină, mi-a adus aminte de un cuvânt ce nu prea des îl rostim. Acesta este miracol. Istoria reală din Iubire şi lumină, nuvela şi filmul toate au în compoziţia lor acest cuvânt şi nu doar o dată.

     Iubire şi lumină spune istoria reală a lui Leon, un român întors în anul 1943 de pe frontul rusesc, printr-un miracol. El nu a dezertat, ci a fost salvat. Întors acasă reuşeşte să facă mare vâlvă în satul natal şi în împrejurimi. Minuni mai apar în povestea reală, de aceea filmul trebuie văzut.

În vara anului 2018 am filmat la Arad scenariul şi s-au întâmplat mai multe… miracole.  Ca unul care am 12 filme la activ şi alte chestiuni de genul  în domeniu, vă garantez că nu am folosit un studio.  Găsirea distribuţiei… toţi din acelaşi film; tuturor mulţumiri şi mult succes în toate cele bune. Rolul soldatului întors din teatrul de  război a fost interpretat de Dan Merişca, omul care mi-a şi propus să facem filmul, şi co-producător alături de mine.

Subsemnatul îl prezintă publicului pe părintele Timofte, duşmanul celui amintit. Nu urmează detalii despre narațiune ori deznodământ. Vă invit să mergeţi la film. La producţie, contribuţia personală a mai stat şi în dreptul scenariului şi regiei.

Premiera naţională a filmului Iubire şi lumină a avut şi ea minutele de miracol.  Nu mai vorbim că sala de la cinema Arta din Arad a fost plină ochi, că oamenii aveau pe chip acea bucurie a surprizei şi au venit din timp pentru a-şi ocupa locurile.

Sunt în show-biz de 21 de ani dar niciodată nu am fost la o premieră a unui film realizat la care să se aplaude atât de mult la final. Mii de mulţumiri publicului care a apreciat calitatea producţiei din toate punctele de vedere.

La finalul vizionării, după ce toţi interpreţii au fost pe scenă, am lansat şi volumul Iubire şi lumină iar, lucru rar şi elegant, oamenii au stat la rând pentru cărţi.

Mulţumim presei,  în mod special TV Arad şi Ziar de Arad, deoarece ambele au demonstrat că ştiu ce înseamnă să faci jurnalism cu adevărat. TV Arad a realizat două ştiri mult gustate de public.

Doar o mână de oameni şi Dumnezeu ştiu cât de greu a fost să ajungem cu acest film la public. Dar drumul, totul … a meritat şi astfel de producţii nu se uită, pentru că au avut la bază miracolul şi sufletul…

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s