Istoricul evanghelic cu resurse on-line, Marius Silvesan

marius s

Prin structura sa, istoricul Marius Silvesan este tacut. Nu si in mediul on-line. Nu si in biserica. Este tacut in rest, cand cerceteaza. Si cati mai cerceteaza astazi in Romania? Si aceia care se ocupa la noi in tarisoara cu asa ceva, cat sunt bagati in seama?

El este unul dintre istoricii evanghelici care se ridica prin munca zilnica. Atat prin publicare de articole, carti, cat si prin oferirea cititorilor de pe istorieevanghelica.ro a multor resurse.  A publicat si „Bisericile Creștine Baptiste din România între persecuție, acomodare și rezistență (1948-1965)”, o lucrare care a atras atentia in bine.

Prin lucrarea „Bisericile Creștine Baptiste din România între persecuție, acomodare și rezistență (1948-1965)”, Dr. Marius Silveșan se înscrie în seria de istorici hăruiți să aducă în atenția tuturor aspecte deosebit de interesante din viata  Bisericii Creștine Baptiste romanești. Alături de Alexa Popovici și Dr Ioan Bunaciu, autorul, istoric de profesie, dovedește capacitate în a reliefa acele pagini de istorie baptistă care merita din plin atenție și analiza.
Continuând munca deloc ușoară, istoricul Silvesan, nu îmi este teama sa o mărturisesc va ajuta cu discernământ generațiile viitoare sa înțeleagă corect Adevarul și mărturisirea Lui prin Biserica Creștină Baptistă din Romania si a celorlalti evanghelici din tara.
Succes, Marius Silveșan!

Stiu ca nu este usor dar nu ai de ce sa te lasi!

Catalin Dupu

3 thoughts on “Istoricul evanghelic cu resurse on-line, Marius Silvesan

  1. Marius Silvesan

    Reblogged this on Istorie Evanghelica and commented:
    Cătălin Dupu realizează prin intermediul articolului de față o portretizare a muncii de cercetare a unui istoric. M-a surprins în mod plăcut această portretizare a persoanei și muncii mele, una deloc ușoară de altfel. Prin urmare, pot să afirm ceea ce spunea odată maestrul Dem Rădulescu “Ai condei, domnule!”
    Mai multe despre activitatea mea de cercetare puteți afla urmărindu-mi site-ul sau pagina de Facebook.

  2. Pingback: Din istoria blogosferei evanghelice – 6 iulie 2016 | Romania Evanghelica

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s