DESCOPERIRE ARHEOLOGICA DESPRE IMPARATUL DAVID

David

In iulie 1993, arheologii de la Tel Dan, din nordul Israelului, au facut o descoperire remarcabila. in afara portilor orasului, a fost descoperita, intr-un zid, o piatra de bazalt intr-un zid. intorcand-o, un voluntar a descoperit o inscriptie. Cel care sapase si lingvistul au publicat mai tarziu textul, care vorbea despre o alta victorie a regelui aramaic Ben-Hadad, care se lauda ca a invins „casa lui David“ si „casa lui Israel.“ Pe baza scrierii, inscriptia este datata in anul 850 i.d.Hr. Importanta acestei inscriptii consta in faptul ca mentioneaza numele David. Este folosit in contextul mentionarii „casei lui David“, numele dinastic folosit uneori in Biblie pentru Iuda (1Regi 12:26; 14:8; 2Regi 17:21). Ideea este ca nu are nicio logica sa numesti o dinastie dupa numele cuiva care nu a existat. Aceasta descoperire nu este singular in ceea ce preveste dovedirea istorica a existentei lui David. Fascinantă este istoria ce îl are drept personaj principal pe David. Vom găsi în studierea pas cu pas a vieţii sale principii, ilustraţii şi manifestarea Puterii şi Dragostei lui Dumnezeu care ne vor întări şi înviora viaţa de credinţă. Da, înviora, pentru că tumultuoasa vieţuire a importantului om este mai mult decât un simplu studiu, este o cercetare aventuroasă, o întoarcere în timp, o mină de aur spiritual, ce aşteaptă a fi descoperită.

Despre David s-au scris şi se pot scrie încă mii de pagini însă tot ar mai fi lucruri de adăugat; datorită personalităţii sale complexe.

A fost David omul implinit? Desigur răspunsul poate veni chiar acum şi unii deja îl ştiu, dar cele două faţete ale expresiei se descopera cand citim viata sa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s