O descoperire remarcabila, un papirus despre Isus Hristos

cina cdt

O descoperire remarcabila a fost facuta in biblioteca John Rylands a Universitatii din Manchester. ete vorba de un fragment al unui papirus vechi de 1.500 de ani. El face referiri la Isus Hristos si este considerat una dintre cele mai vechi documente crestine, din lume, care au supravietuit istoriei.

Documentul unicat contine unele dintre primele referinte legate de Cina cea de Taina si “mana din cer”, potrivit Phys.

Documentul a ajuns in rafturile bibliotecii in jurul anului 1901, dar semnificatia lui nu a fost realizata pana cand dr. Mazza l-a descoperit.

“Aceasta este o descoperire importanta si neasteptata, fiind unul dintre primele documente care au folosit magia in contextul crestin si primul talisman gasit vreodata, care face referire la Euharistie ca mana din Vechiul Testament.

Textul amuletei este o combinatie originala a pasajelor biblice, incluzand Psalmul 78:23-24 si Matei 26:28-30, printre altele”, a spus Mazza.

O parte din continutul papirusului contine urmatoarele referiri la Isus Hristos:

“Temeti-va toti cei care conduceti Pamantul. Reamintiti natiunilor si popoarelor ca Iisus Hristos este Dumnezeul nostru. (…) Dumnezeul nostru a pregatit o masa sacra in desert pentru popor si i-a dat mana noului legamant sa o manance si trupul nemuritor al Domnului si sangele lui Hristos varsat pentru noi spre iertarea pacatelor”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s