Primul oraş din lume unde maşinile vor zbura

 skytran

O “bucla”de 500 m va fi construita pentru inceput in campusul Israel Aerospace Industries (IAI), potrivit skyTran, compania care creeaza inovatorul model. Daca aceasta prima linie va avea succes, orasul in care traiesc peste 400.000 de oameni ar putea fi parcurs cu ajutorul acestor vehicule rapide, care vor atinge pentru inceput 70 km/ora, scrie Incont.ro.

Acest sistem de transport inovator este gandit sa rezolve problema traficului rutier mult prea aglomerat. Autoritatile spun ca-l vor da in folosinta in 2015, transmite BBC.

Fiecare vehicul va transporta in Tel Aviv cel mult doi pasageri, poate fi rezervat direct de pe smartphone si va ajunge in statia dorita de calator. Sistemul, controlat de un computer, este mult mai ieftin decat metroul usor, de exemplu.

“Metroul usor din Ierusalim a costat 160 de milioane de dolari pe km, linia San Jose din California a costat 110 milioane pe 1,6 km. Pentru SkyTran e nevoie de mai putin de 7 milioane de dolari pentru un km”, spun oficialii proiectului.

mai multe pe realitatea.net

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s