Cum a fugit Nadia Comaneci din Romania

nadia

Fosta mare sportiva a vorbit pentru Daily Mail, iar jurnalistii publicatiei britanice relateaza ca “Nadia a inceput sa planga” cand si-a adus aminte de perioada de dinainte de Revolutie.

“Eram ascultata, urmarita. Stiam ca ei stiu fiecare loc in care am fost si cu cine am vorbit”, a spus Nadia Comaneci, cu referire la securistii care o urmareau.

“In acea perioada, inainte de Revolutie, daca plecai trebuia sa fugi de tot. Nu mai aveai cale de intoarcere. Nici mamei nu i-am spus ca plec. Ar fi facut atac de cord! I-am spus fratelui meu Adrian, care era si inca mai este cel mai bun prieten al meu. L-am luat pana la granita cu Ungaria, iar acolo impreuna cu alte sase gimnaste am intrat si am plecat catre Austria. Acolo am mers la ambasada SUA, iar ei mi-au oferit un zbor catre New York. N-am mai vorbit niciodata despre asta. A fost greu in acea seara”, si-a amintit Nadia Comaneci.

Lacrimile de pe obrazul Nadiei nu s-au oprit o clipa pe durata interviului, dar fosta gimnasta spune ca este bucuroasa ca, in cele din urma, totul s-a terminat cu bine.

“Cand ma gandesc din nou la acel moment imi este greu deoarece credeam ca nu-mi voi mai vedea familia vreodata. Fratele meu m-a sprijinit. Mi-a spus sa ma duc si sa incep o viata noua. A fost greu sa plec, dar instinctul meu imi spunea ca fac ce trebuie”, a completat Nadia.

DESPRE SITUATIA DIN ROMANIA in anii 80 am scris in cartile CINE STIE CE ADUC ZORILE?,  CULORLE FERICIRII, AMBASADORUL si LA EST DE LIBERTATE.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s